Les instal·lacions de l’espai dels Forns de la calç es troben al municipi de Calders, a 5 Km del nucli del poble, a la Comarca del Moianès. Situat a l’Altiplà central, el Moianès és una porció de territori de transició entre el Pre Pirineu i el Pre Litoral, d’una extensió de 335 km2.

Tots els edificis del complex dels Forns de la calç de Calders estan dissenyats amb criteris d’arquitectura bioclimàtica i cercant un grau adequat de confort alhora que s’apliquen criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

LES INSTAL·LACIONS

Espai expositiu

 

Edifici adjunt als Forns abans magatzem on es guardaven els sacs de calç i on hi havia els dipòsits d’aigua.

 

Consta de dos nivells:

 

  • La sala gran o pis inferior d’un 40 m2, l’espai d’exposicions temporals
  • Al pis superior o sala petita de 10m2 on hi ha la exposició permanent de la memòria dels forns.

Espai escènic

 

L’espai escènic d’uns 40 m2 és una part existent que formava part de l’explotació minera on es guardaven antigament la llenya que es necessitava per cremar al forns.

 

Actualment s’ha pavimentat i s’ha tret el sostre de uralita que hi havia.

 

Permet fer concerts, teatre i activitats escèniques i/o relacionades amb les exposicions temporals.

Residència

 

L’espai de residència està format per dos apartaments dobles amb bany i una àrea comú de cuina / menjador de més de 30 m2 equipada amb tots els serveis necessaris per una residència (cuina, nevera, rentadora, etc.).

 

A més es disposa d’un espai exterior exclusiu pels residents.

Tallers

 

Les edificacions annexes, originalment cobertes, es fan servir per encabir els diferents tallers, seminaris i/o activitats culturals.

 

Aquesta edificació permet als artistes fer les estades temporals i realitzar els seus projectes (CACiS posa a disposició dels residents materials i equips per poder desenvolupar els projectes seleccionats), així com, fer classes.

 

Una sala d’uns 70m2 i tres sales d’uns 25m2.